Voetbalvereniging Egmondia telt elf clubscheidsrechters. Zij zijn een onmisbare schakel binnen een vereniging, want: Zonder scheidsrechters geen voetbal! En het lijkt er op of dat moment er aan komt…. Er zijn écht ouders nodig die de wedstrijden begeleiden. Helpen jullie mee?

De elf scheidsrechters die wij nu hebben zijn helaas niet genoeg om alle wedstrijden iedere week van scheidsrechters te voorzien. Een aantal zijn geblesseerd en meerdere van deze vrijwilligers voetballen zelf ook of coachen een team. Zij kunnen daarom niet elke week fluiten.

Voor jeugdwedstrijden geldt dat wij een leeftijdsverschil van minimaal 2 jaar nastreven. Dat betekent dat als je zelf in de JO-13 voetbalt je dus wedstrijden van de JO 8, 9, 10 en 11 mag fluiten. Wij zijn altijd op zoek naar extra scheidsrechters. Dus lijkt het je leuk? Laat het dan aan je trainer/leider weten, dan word je ook ingedeeld!

Als het niet lukt om met de vaste scheidsrechtersploeg de wedstrijden in te vullen, vragen wij dit aan de ouders. Als er per team 3 mensen (vader, moeders, oudere broer of zus) zijn die dit, bij nood, een keer willen doen kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat er iedere week gevoetbald wordt.

Voor deze toppers en de andere (inval)scheidsrechters hebben wij hieronder de belangrijkste regels per leeftijdscategorie samengevat:
* De regels bij 6 tegen 6 (Jeugd onder de 8, 9 en 10)
* De regels bij 8 tegen 8 (Jeugd onder de 11 en 12)
* De regels bij 11 tegen 11 (Wedstrijden op heel veld, 13 en ouder)
* Via de linkjes hierboven vind je ook wat je moet doen als je als ouder gevraagd wordt grensrechter te zijn
* Nog meer scheidsrechter-informatie is hier te vinden

Allemaal heel veel fluit- en voetbalplezier gewenst!

V.V. Egmondia

Reacties zijn gesloten.