Egmondia heeft tegen kampioenskandidaat Hercules Zaandam getoond over een enorme veerkracht te beschikken. Trainer Tristan Ooms moest improviseren met zijn opstelling na de drie rode kaarten van vorige week. Ook miste hij nog twee andere basisspelers om andere redenen.

Met Marc Min in het centrum probeerde hij dit probleem op te lossen. Groot compliment voor Marc, die deze taak met een meer dan ruime voldoende op zich nam. Al binnen 1 minuut stond de thuisclub al met 0-1 achter toen keeper Steven Bakker misgreep en Hercules Zaandam daarvan profiteerde. In de 7e minuut stond de 0-2 op het scorebord. Bij het uitverdedigen werd door Marc Min een verkeerde keuze gemaakt, waardoor balverlies volgde en de bezoekers snel omschakelden en via het centrum de tweede treffer aantekenden. Egmondia leek de aansluitingstreffer te maken nadat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jip van der Himst belastte zich bij afwezigheid van Carlo Smit met deze klus. Zijn eerste inzet werd gestopt, maar doordat de keeper te snel van zijn lijn kwam, mocht de penalty worden overgenomen. De tweede strafschop was veel te slap ingeschoten en werd makkelijk gestopt. Het werd voor de blauw-witten nog erger toen in de 25e minuut Hercules Zaandam voor de derde keer scoorde 0-3. Een grote nederlaag voor de Derpers leek in de maak.

Maar toen Justin Recourt er kort na rust met een formidabel doelpunt 1-3 van maakte, begon men er aan Egmondia zijde toch weer een beetje in te geloven. In de 73e minuut bracht Mats Stam de spanning weer terug in de wedstrijd. Met een schitterend schot scoorde hij de aansluitingstreffer 2-3. De bezoekers probeerden de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken, maar door een keihard werkend Egmondia werd dit hun heel moeilijk gemaakt. De mannen van trainer Ooms groeiden in de wedstrijd. Dit resulteerde een kleine tien minuten voor tijd in de gelijkmaker. In een rommelige situatie voor het doel van Hercules kwam de bal voor de voeten van Justin Recourt. In zo een situatie voelt hij zich als een vis in het water. Zo ook nu haalde hij de trekker over 3-3. Even leek Egmondia zelfs de volle winst nog binnen te halen. Echter aan de andere kant wist keeper Steven Bakker met enkele goede reddingen zijn club voor een nederlaag te behoeden. Hiermee maakte hij zijn foutje aan het begin van wedstrijd meer dan goed.

Zo eindigde de wedstrijd in een sensationeel gelijkspel. Een enorme opsteker voor Egmondia, die hiermee de tegenstander met een enorme kater terugstuurde naar Zaandam. Zondag speelt Egmondia de lastige uitwedstrijd bij Koedijk, echter heeft Tristan Ooms dan wel weer de beschikking over de vandaag geschorste Carlo Smit en Jari Zwart.

Reacties zijn gesloten.