Egmondia had graag met drie punten uit Koedijk teruggereisd naar Egmond aan Zee, waar het de belangrijke wedstrijd tegen de concurrent speelde.

Op het kunstgras keken de Egmonders na 6 minuten al tegen een achterstand aan. Dit had niets met de verdienste van de thuisclub te maken, maar een te kort ingespeelde pass van Tim Blaauboer werd onderschept en de Koedijk-aanvaller wist daar wel raad mee en passeerde keeper Max Admiraal voor de eerste keer, 1-0. Een vroege tegenvaller voor de ploeg van trainer Jos Mouwes, maar men zette de wedstrijd ondanks dit al snel naar de hand en probeerde de regie in handen te nemen. Dit lukte ook, want met enkele goed opgezette aanvallen werd duidelijk dat Egmondia voor een goed resultaat ging. Alleen de mogelijkheden die er ontstonden werden niet in doelpunten omgezet. Het duurde tot de 40e minuut voordat men aan Egmondia kant kon juichen. Uit een vrije trap van de weer sterk spelende Marc Min, kwam de bal voor de voeten van de mee opgekomen Carlo Smit. Deze haalde hard en onhoudbaar voor de Koedijk-keeper uit, 1-1. Even leek de voor buitenspel vlaggende grensrechter roet in het eten te gooien, maar de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter was niet te vermurwen en bleef bij haar beslissing. De blauw-witten gingen zelfs met een voorsprong de rust in. Na een sublieme aanval gaf Rick Blok de bal hard en laag voor. Na een overstapje van een Egmondia aanvaller kwam het leer voor de voeten van Justin Recourt en dit betekende 1-2.

Vlak na rust had dezelfde speler de wedstrijd al op slot kunnen gooien, toen hij na een voortreffelijke individuele actie vrij voor de doelman kwam. Helaas mikte hij de bal naast de verkeerde kant van de paal. Het zat Egmondia een paar minuten later niet mee, toen een prima en hard ingeschoten vrije trap van Carlo Smit op de lat uiteen spatte. Kort daarna leverde een vrije trap van Koedijk in twee instanties wel succes op. Nadat de eerst inzet geblokt werd kreeg dezelfde speler de gelegenheid om nog een keer aan te leggen en deze keer werd de bal in de verre hoek gekruld, 2-2. Na deze gelijkmaker had de thuisploeg het betere van het spel en bouwde een veldoverwicht op. Naarmate de wedstrijd vorderde leek men zich van beide kanten steeds meer te verzoenen met een puntendeling. Hoewel ze daar alle twee niet veel mee opschoten. Aan beide kanten leek het winnende doelpunt toch nog te vallen. Bij Egmondia moest Carlo Smit bij springen om een bal van de lijn te halen en leek Justin Recourt alsnog de genadeklap aan Koedijk uit te delen en voor drie punten voor Egmondia te zorgen. Na opnieuw een knappe individuele actie ging de bal via de keeper en de buitenkant van de paal over de achterlijn. Zo eindigde het duel in een remise en gezien het totaalbeeld van de wedstrijd een terechte uitslag.

Egmondia wacht nu twee zeer belangrijke thuiswedstrijden met a.s. zondag Purmerend. Gevolgd door een week later DTS. Twee wedstrijden die gezien de stand op de ranglijst gewonnen moeten worden.

Reacties zijn gesloten.