Egmondia is de nacompetitie uitstekend gestart. Met een 2-0 overwinning kunnen de Egmonders zich opmaken voor de volgende en alles beslissende wedstrijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Het kan zelfs zo zijn dat Egmondia na vandaag al veilig is, maar dat hangt af van een vergadering van de KNVB deze week. De nacompetitie is al vaak voor vele clubs een vraagteken. Men kan zich wel eens afvragen of de KNVb zelf wel weet hoe dit werkt.

Egmondia startte in de wedstrijd tegen Dynamo uit Ursem zeer scherp en liet aan de bezoekers duidelijk merken wat het wilde. Duidelijk was ook te merken dat twee jaar derde klasse voetbal in het voordeel van Egmondia werkte. In de 11e minuut leek de openingstreffer te vallen. Uit een prima genomen corner van Jip van der Himst kopte Daan Groot schitterend en steenhard in. Echter zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. In de 13e minuut was het dan toch raak voor de “Derpers” en opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Jip van der Himst, die met een fantastischer pass Justin Recourt de diepte instuurde en deze haalde op het juiste moment verwoestend hard uit en liet de keeper Loek Immink volkomen kansloos, 1-0. Egmondia bleef de regie van de wedstrijd houden en beloonde zich in de 21e minuut met een tweede treffer. Dit keer was de eer aan Daan Groot, die opnieuw zeer goed speelde, zijn schot was misschien nog wel harder dan het eerste doelpunt. Hij kogelde het leer via de onderkant van de lat binnen, 2-0. Door dit schitterende doelpunt leken de bezoekers aangeslagen. Toch moest doelman Roy Broertjes vlak voor rust nog twee maal gestrekt naar de hoek om de aansluitingstreffer te voorkomen. Vooral het eerste schot hield hij er op miraculeuze wijze uit.

Verwacht werd dat Dynamo na rust, met de wind in de rug het doel van Egmondia onder druk zou zetten. Zo ver lieten de blauw-witten het echter niet komen. Onder de voortreffelijke leiding van routinier Carlo Smit hield men de tegenstander ver van het doel af. Met de terugkeer van deze speler werd duidelijk dat Egmondia hem dit jaar door een vervelende blessure erg had gemist. Met zijn aanwezigheid had de nacompetitie misschien niet eens nodig geweest. Topscoorder van Dynamo Mike van der Velden werd helemaal uit de wedstrijd gespeeld door Tom Blaauboer. De tweede helft was wat betreft het vertoonde spel van beide kanten, niet echt van hoog niveau. Dynamo kwam helemaal niet tot doelrijpe kansen en de kansen die er ontstonden kwamen op naam van Egmondia. Als die mogelijkheden zouden zijn benut zou de wedstrijd al ver voor het eindsignaal zijn beslist.

Deze overwinning geeft het team van Jos Mouwes wel het nodige vertrouwen voor de eventuele wedstrijd van volgende week en als er met dezelfde passie en inzet wordt gespeeld kan men dit duel met vertrouwen tegemoet zien.

Reacties zijn gesloten.