In een wedstrijd waarin gewonnen had moeten worden en ook had gekund, heeft Egmondia het volledig laten afweten. Vooral de passie, strijd en inzet die de Egmonders vaak kenmerken was in dit duel volkomen afwezig. Op een enkele uitzondering na, met name Marc Min probeerde met zijn speelwijze een voorbeeld te zijn voor zijn ploeggenoten. Helaas zonder resultaat.

Al in de 10e minuut van de wedstrijd keek Egmondia tegen een 0-1 achterstand aan. Carlo Smit, de anders zo solide en vastberaden verdediger, leidde onnodig balverlies op de achterlijn, waardoor Purmerend de bal bij de totaal ongedekte Robin Stevens kon neerleggen en deze schoot onberispelijk raak. Na deze tegenvaller was het voor Egmondia zaak om snel in de wedstrijd terug te keren. Daarbij heb je ook wel eens een beetje geluk nodig en ook dit ontbeerde de ploeg van Jos Mouwes. Een fantastisch schot van Marc Min belandde op de lat en een uit de draai ingeschoten bal van Justin Recourt werd miraculeus gestopt door Tim Hoveling.

Na rust kwamen de “Derpers” iets meer gedreven uit de kleedkamer, maar echte grote kansen leverde het nog niet op. Ook diende men alert te blijven op de gegroepeerde tegenaanvallen van Purmerend. Toch kwam de gelijkmaker een kwartier voor tijd op het scorebord te staan. Een zeer goed genomen vrije trap van Marc Min werd schitterend ingekopt door Daan Groot. Hierna had Egmondia door moeten drukken. De bezoekers waren de weg even kwijt. Hiervan had de thuisclub moeten profiteren, maar het leek wel of de wil om te winnen er niet was. Zo kon Purmerend toch weer het heft in handen nemen, met vlak voor tijd tot gevolg een aantal corners achter elkaar. Uit de laatste corner kwam de bal, na veel trek- en duwwerk, voor de voeten van een Purmerend aanvaller en deze schoot hard binnen, 1-2. Egmondia protesteerde in woord en gebaar naar de scheidsrechter. Deze frustratie leverde Marc Min twee gele kaarten dus rood op, terwijl Marc net tot man of the match was uitgeroepen. Door zijn spel was dit ook meer dan terecht het was alleen jammer dat niet meer spelers deze bezieling hadden, want dan had er meer ingezeten dan deze nederlaag.

De les die Egmondia hier uit mag trekken is om volgende week thuis tegen D.T.S vanaf minuut 1 met volledige inzet en passie aan dit degradatieduel te beginnen, om zo de laatste strohalm te kunnen aangrijpen en mogelijk weer aansluiting te vinden.

Reacties zijn gesloten.