Egmondia heeft in een aantrekkelijke wedstrijd tegen het hooggeplaatste Ilpendam opnieuw de punten in eigen huis kunnen houden. Vooral in het begin van de wedstrijd gebeurde er van alles en stond er na 9 minuten spelen al 2-2 op het scorebord.

Binnen 2 minuten opende Justin Recourt, na een voortreffelijke steekpass van Marc Min, de score, 1-0. Nog geen twee minuten later lag de bal voor de tweede keer in het net. Nu lanceerde Patrick Jaspers de levensgevaarlijke spits Justin Recourt op maat en in tweede instantie was het weer raak, 2-0. Kort hierna was het aan de bezoekers om twee keer binnen twee minuten te scoren. Beide keren uit een kopbal van spits Mike Postma, 2-2. Wat een begin van de wedstrijd! Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat de blauw-witten zeker niet voor hun tegenstander onder hoefden te doen. Het sterke spel van Egmondia werd in de 39e minuut opnieuw beloond met een doelpunt. Uit een indraaiende voorzet van Willem Peereboom kwam de bal via de kluts voor de voeten van Rick Blok en dat betekende 3-2. Dat was een mooie opsteker vlak voor rust. Het werd voor de “Derpers” allemaal nog mooier, toen nog geen minuut later ook de vierde treffer werd binnen geschoten. Na een prima aanval kwam de bal in het bezit van de jonge Joep van der Laarse en met een prima bal stelde hij Marc Min in staat om de 4-2 aan te tekenen. Dit deed laatst genoemde overigens voortreffelijk en zeer beheerst. Joep van der Laarse begint steeds meer zijn draai te vinden in het eerste elftal van Egmondia (voorheen in O19) en speelde ook vanmiddag weer ijzersterk.

De tweede helft ging gelijk op en er ontstonden voor beide doelen kansen. Op een inzet van Rick Blok bracht de paal redding voor Ilpendam. Daartegenover ontstonden er ook kansen voor de bezoekers, maar door fantastisch keeperswerk van de opnieuw uitblinkende Steven Bakker kwam Ilpendam niet meer tot scoren. Het lag aan Egmondia zelf dat de score niet verder werd uitgebouwd, doordat enkele zeer grote kansen niet in doelpunten werden omgezet.

Uiteindelijk won Egmondia dik verdiend met een stand die bij de rust al was bereikt. In een wedstrijd waar de ploeg van invaller trainer Jan Waagmeester liet zien dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Meervogels, maar met deze belangrijke overwinning is er weer aan het zelfvertrouwen gewerkt.

Reacties zijn gesloten.