Op 21 april heeft het kabinet aangegeven de sportactiviteiten weer te hervatten, super goed nieuws! Daarbij heeft het kabinet de gemeentes opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en organiseren. Wij hebben afgelopen week daarom vanuit KNVB en gemeente een protocol met richtlijnen ontvangen. In overleg met beide partijen zullen de voetbaltrainingen vanaf maandag 4 mei weer van start gaan voor de jeugd! Hieronder de richtlijnen. Egmondia hanteert deze regels, zodat we de richtlijnen vanuit de overheid kunnen handhaven en op een verantwoorde manier met elkaar kunnen gaan sporten. Wij willen jullie daarnaast op wijzen op de totale protocollen, die door de KNVB en de overheid zijn opgesteld. Deze zijn te vinden op onze website en worden verspreid via social media.

De trainingen zullen plaats vinden op de complexen van Adelbert en Zeevogels, omdat het Egmondia terrein niet meer beschikbaar is. De indelingen en tijden zijn bekend gesteld bij de trainers/leiders.

 • – Kinderen tot 12 jaar mogen gewoon met elkaar sporten, een voorwaarde is hier wel bij dat de trainer de 1,5 norm hanteert t.o.v. de spelers.
 • – Jongeren tussen 12 en 18 jaar mogen ook trainen alleen zij moeten zich net zoals de trainers aan de 1,5 norm houden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er geen partijtjes gespeeld kunnen worden. De trainers moeten voor deze leeftijdscategorie daarom trainingsvormen uitwerken waarin de 1,5 norm gehandhaafd blijft.
 • – Kinderen zijn 10 min. voor aanvang aanwezig. De trainer staat bij de ingang van het complex en vangt daar de kinderen op. Kinderen die op de fiets komen worden geacht hun fiets tegen de fietsenrekken te zetten en hier te wachten totdat de trainer hen ophaalt.
 • – Ouders die hun kinderen brengen mogen niet mee het complex op.
 • – De kinderen die komen trainen mogen geen gebruik maken van de kleedkamers of sanitaire voorzieningen. Kinderen moeten dus thuis douchen of gebruik maken van het toilet.
 • – Bij het ballenhok komt een plaats om je handen te reinigen met een desinfecterend middel. Voorafgaand en na afloop van de training desinfecteren kinderen en trainers hier hun handen. De voorraad staat in de bestuurskamer. Wanneer het desinfecterend middel op is, kan de trainer een nieuwe flacon uit de bestuurskamer halen.
 • – Materialen dienen zoveel mogelijk schoon gehouden te worden.
 • – Kinderen nemen een eigen bidon mee.
 • – Er wordt getraind op het B-veld van Adelbert waarbij de doelgebieden niet gebruikt mogen worden.
 • – Luister goed naar je trainer en houdt de regels in acht.
 • – Kinderen verlaten na de training direct het complex.

Het complex is alleen toegankelijk voor de kinderen als er voor hen een training gepland staat. Hieronder staan ook nog de richtlijnen vanuit het RIVM over wanneer een kind niet mag sporten en dus thuis blijft:

 • – Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • – Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten
 • – Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren deze periode de kans krijgen te sporten, dus ook niet-leden van onze vereniging. Wil je graag voetballen meld je dan aan bij Philip de Baar 06-55750035

We zullen vanaf 4 mei van start gaan volgens het nieuwe trainingsschema, zie website, groepsapp en social media.

Denk om elkaar en heel veel plezier!

JeugdBestuur V.V. Egmondia

Reacties zijn gesloten.