Egmondia heeft zijn tweede wedstrijd (vorige week afgelast) winnend afgesloten. Uit Assendelft, waar Egmondia het altijd lastig heeft, werden nu de drie punten mee naar huis genomen.

SVA begon sterk aan de wedstrijd en probeerde de Egmonders meteen onder druk te zetten. Toch ontstond de eerste grote kans voor het team van Jos Mouwes. Uit een goede aanval kwam Justin Recourt vrij voor de doelman van SVA. Zijn inzet werd echter door de keeper met de voet gekeerd. Ondanks een licht overwicht van de thuisclub ontstonden er voor het doel van Egmondia geen grote kansen. Slechts één keer moest Steven Bakker handelend optreden, toen hij na een iets te kortte terugspeelbal van Carlo Smit zijn doel uit moest komen, om het leer voor de voeten van een SVA aanvaller weg te tikken. Zo gingen de plogen de rust in met een 0-0 stand, hetgeen een juiste afspiegeling was van het vertoonde en ietwat tegenvallend niveau van de eerste helft.

Na rust eigenlijk een vergelijkbaar schouwspel. Hieruit zou ook blijken dat de doelpunten duur zouden zijn vanmiddag. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 te eindigen. Pas een minuut of twintig voor tijd ontstonden er wat spectaculaire momenten. Omdat de thuisclub de overwinning in eigen huis wilde houden ontstond er voor Egmondia wat ruimte. Na een goed actie van Jip van der Himst, kwam de bal bij Mats Stam. Deze schoot de bal richting tweede paal en het leer leek ook binnen te vallen. Echter de paal stond een Egmondia treffer in de weg. Toch konden de “Derpers” tien minuten voor tijd juichen. Een verre bal van achteruit kwam in bezit van Justin Recourt. Hij controleerde de bal uitstekend en vanuit de draai verraste hij de SVA goalie, 0-1. De blauw-witten moesten toen nog even stand houden. Het was aan keeper Steven Bakker te danken dat Egmondia de overwinning mee naar huis kon nemen. Want kort na de openingstreffer wist hij met een miraculeuze redding een steenhard ingekopte bal van de doellijn te keren en ook gooide hij zich voor de daaruit ontstane rebound. Na het laatste fluitsignaal kon men opgelucht ademhalen en met drie punten aan de terugreis naar Egmond aan Zee beginnen.

Reacties zijn gesloten.