Egmondia is in Beverwijk tegen de Kennemers tegen een grote nederlaag aangelopen. Dit tekende zich al snel in het begin van de wedstrijd af.

Al in de 5e minuut lag de bal al in het net achter doelman Roy Broertjes. Door slordig of eigenlijk helemaal niet wegwerken kwam de bal voor de voeten van een aanvaller van de Kennemers, 1-0. Na 20 minuten werd deze stand verdubbeld, toen Dennis Blaauboer net te kort lengte had om een diepe bal te kunnen onderscheppen. Het leer werd dankbaar aanvaard door de rechtsbuiten en deze schoot keihard in het dak van het doel binnen. Egmondia leek met een nog enigszins draaglijke stand de rust in te kunnen gaan, maar in de blessuretijd kende de scheidsrechter nog een penalty toe aan de thuisclub. Deze werd onberispelijk raak geschoten en ging men met een 3-0 stand de kleedkamer in. Maar eerlijkheid biedt te zeggen dat toen de score al veel hoger had kunnen zijn. Maat lat en paal stonden meer treffers in de weg.

Na een paar minuten in de tweede helft lag nummer vier in de touwen en was alleen nog maar de vraag hoe hoog de score zou oplopen. Leroy de Graaf, in Egmond aan Zee ook al goed voor beide treffers, scoorde na rust nog 4 keer. Vlak voor tijd kwam de negende treffer op het scorebord te staan en Egmondia werd de dubbele cijfers bespaard om dat de scheidsrechter zelfs voor de 90e minuut al affloot.

Een enorme deceptie voor de Derpers, die in de wedstrijd tegen kampioenkandidaat Kennemers geen schijn van kans hebben gehad. De komende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van cruciaal belang voor behoud van de derde klasse. Zondag thuis tegen S.V.A. en op eerste Paasdag uit tegen Alkmaarse Boys. Hier zullen punten gepakt moeten worden om eventueel de nacompetitie met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

Reacties zijn gesloten.