Na het verlies tegen koploper Vitesse lijkt de nacompetitie de enige mogelijkheid voor de Egmonders om degradatie te voorkomen. Concurrent D.T.S. speelt namelijk zijn laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat nummer 1, Vitesse uit Castricum.

Egmondia keek al in de 3e minuut tegen een 1-0 achterstand aan, toen na een snelle aanval de bal al achter invaller doelman Daan Min lag. Toen het na nog eens 5 minuten spelen na een harde schuiver vanaf de zijkant 2-0 werd leken de blauw-witten een monsternederlaag tegemoet te gaan. Dat het slechts 3-0 was bij rust mocht een wonder heten. Als de thuisclub iets zorgvuldiger met zijn kansen had omgesprongen was de stand al veel hoger geweest. Echter in tegenstelling met de wedstrijd die Egmondia eerder speelde tegen de Kennemers en waar geen enkele kans werd gecreƫerd, kwamen de Derpers nu wel tot twee mogelijkheden. Eerst leek Justin Recourt te scoren, maar hij kon het leer net niet goed genoeg raken, waardoor een verdediger op de doellijn redding kon brengen. En na een vloeiende aanval van Egmondia werd de inzet van Daan Groot in laatste instantie precies op tijd geblokt.

Na rust stond al snel de 4-0 op het scorebord. Een minuut of 6 later kon Egmondia iets aan de stand veranderen, toen na prima voorbereidend werk van Mats Stam, Justin Recourt de bal tegen de touwen knalde, 4-1. Even later leek Mats Stam zelfs een tweede treffer te maken. Echter zijn inzet ging buiten bereik van de doelman via de buitenkant van de paal naast het doel. Even later vergrootte Vitesse via een makkelijk gegeven penalty na appelleren van spelers de marge weer tot 4 en verscheen de 5-1 op het scorebord. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Justin Recourt, toen hij de te ver voor zijn doel staande keeper met een fantastische lob verraste, 5-2. Het slotakkoord was voor Vitesse, die de eindstand op 6-2 bepaalde. Een nog redelijk aanvaardbare uitslag met de aantekening dat Egmondia enkele dragende spelers om diverse redenen moest missen. Een compliment ook voor invaller doelman Daan Min, die met enkele goede reddingen de uitslag beperkt hield.

Rest Egmondia nog 1 thuiswedstrijd in de reguliere competitie en wel volgende week thuis tegen Vrone, waarna dus de nacompetitie wacht.

Reacties zijn gesloten.