In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende moest Egmondia tien minuten voor tijd, door een van richting veranderd schot, de overwinning aan Vrone laten. De ploeg uit Egmond aan Zee startte o.l.v. de interim coaches Arie Hendrik Visser en Jan Waagmeester met de beste bedoelingen aan de wedstrijd.

De blauw-witten probeerden al snel druk op het doel van de thuisclub te zetten. Echter de fysiek sterke club uit St. Pancras zetten daar de nodige inzet tegenover, waardoor er een stevig duel ontstond, waar voor iedere meter moest worden geknokt. Na het sterke begin van de Egmonders probeerde Vrone de wedstrijd iets meer onder controle te krijgen. Hierdoor speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en ontstonden er voor beide doelen weinig tot geen grote kansen. De eerste grote mogelijkheid was in de 28e minuut voor Egmondia, toen Rick Blok de bal breed legde op Daan Groot. Deze haalde verwoestende hard uit, maar een onwaarschijnlijke redding van de doelman voorkwam de openingstreffer voor de “Derpers”. Twee minuten later liet de thuisclub een grote mogelijkheid onbenut, toen de geheel vrijstaande Vrone aanvaller de bal in kansrijke positie over de lat kopte. Verder dan deze twee kansen kwamen beide ploegen niet waardoor de brilstand een juiste afspiegeling was van het duel.

In grote lijnen was de tweede helft een kopie van de eerste helft met als enige kleine verschil dat de thuisclub iets dominanter speelde dan de bezoekers. Ook dit keer ontstonden er geen grote kansen. Al mocht Egmondia zijn handen één keer dichtknijpen toen de spits een teenlengte te kort kwam om te scoren. Lang leek de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, totdat het geluk zich even Vrone richtte. Nadat Dennis Konijn zich goed had vrijgespeeld en hard richting doel schoot, leek zijn schot naast of in handen van keeper Roy broertjes, die zich goed had opgesteld, te belanden, maar via Egmondia-verdediger Patrick Jaspers verdween de bal in het net. Een lucky goal waarmee Vrone te veel en Egmondia te kort kreeg na een matige wedstrijd.

Volgende week gaat Egmondia op bezoek bij Meervogels.

Reacties zijn gesloten.