Het zesde Zuiderduintoernooi vond tijdens het paasweekeinde plaats bij VV Egmondia. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie! “Alleen het weer hadden we niet in de hand maar daar hebben we achteraf verschrikkelijke mazzel mee gehad”, zo zegt Martijn Blaauboer, één van de organisatoren van het Zuiderduintoernooi.

Het deelnemersveld was ruim een maand van tevoren vol, wat resulteerde in dertien poules met ongeveer 800 kinderen op sportpark De Lange Plas. Ten opzichte van voorgaande edities heeft de organisatie het speelveld moeten aanpassen. “Het was nog wel wat passen en meten qua tijden en indelingen omdat de voorgaande vijf edities op de gebruikelijke (oude) manier zijn opgezet”, vervolgt Martijn. De jongste teams hebben de wedstrijden op een kwart veld afgewerkt, de middelste categorie op een half veld om vervolgens de oudste teams op een half veld te laten spelen.

Voor de vele ouders, opa’s, oma’s en alle overige supporters die langs te lijn stonden was het genieten. Niet alleen van het mooie weer maar ook van de leuke wedstrijden die op de mat werden neergelegd door de kinderen. Met veel passie en strijd werd gestreden om de eerste plek in de poule. Na elke poulewedstrijd vond de prijsuitreiking plaats wat soms zenuwslopend was voor de kinderen.

De organisatie wil Hotel Zuiderduin, Sportraad BES, Vrienden van Egmondia, de VUT ploeg, alle deelnemers en alle vrijwilligers die het Zuiderduintoernooi mogelijk hebben gemaakt bedanken voor de steun in welke vorm dan ook. “We hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de zeven editie”, besluit Martijn namens de organisatie.

Reacties zijn gesloten.