In een zeer belangrijke wedstrijd tegen Holandia T is Egmondia er niet in geslaagd om punten aan deze ontmoeting over te houden. Beide teams hadden de punten hard nodig om de nacompetitie te ontlopen. Dus dat het een spannende wedstrijd zou worden waarin op het scherpst van de snede zou werden gestreden mocht duidelijk zijn.

De bezoekers uit Tuitjenhorn namen meteen het initiatief en probeerden snel de openingstreffer te maken. Dit lukte hen in de 8ste minuut van de wedstrijd. Een vrije trap van Thomas Driessen ging langs de blauwwitte muur en belandde in de verre hoek voor Roy Broertjes tegen de touwen. Een behoorlijke dreun voor de Derpers en zij mochten later van geluk spreken dat Roy Broertjes attent reageerde op een afstandsschot. Via zijn vingertoppen belandde het leer tegen de lat. Pas in de 25ste minuut ontstond het eerste gevaar voor het vijandelijk doel. Na een knappe individuele actie van Justin Recourt verscheen de Egmondiaspits alleen voor de keeper en had de hoek voor het uitzoeken. Echter zijn inzet belandde tegen de doelman van de bezoekers. Zo ging Egmondia met een op dat moment terechte stand van 0-1 de rust in.

Na rust ontstond er een heel ander beeld van de wedstrijd. Egmondia besefte dat er iets moest gebeuren en probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dit lukte in eerste instantie prima en de thuisclub drukte de tegenstander in de verdediging. In de 57ste minuut leek dit succes te hebben. Echter het schot vanuit de tweede lijn van Marc Min ging ternauwernood net naast het doel. Een paar minuten later was dezelfde speler wel succesvol. Nadat Rick Blok de bal van de buitenkant naar binnen bracht, schoof hij het leer naar Marc Min, die deze keer wel doeltreffend uithaalde 1-1.

Met nog een half uur te gaan zou Egmondia vol gas moeten geven om toch de drie punten in eigen huis te houden. Op dat moment leek dat scenario zich ook af te gaan spelen. Echter Egmondia liet zich na enige tijd wat terugzakken en daarmee hielpen zij de tegenstander weer terug in de wedstrijd. Met nog zo een tien minuten te gaan leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Hollandia T zette aan voor een slotoffensief en dit werd vijf minuten voor tijd beloond met een tweede treffer. Nadat de bal al een paar keer gevaarlijk voor het Egmondiadoel was langs gegaan, werd toch de 1-2 binnen getikt, al probeerde Roy Broertjes met een enorme krachtsinspanning onheil voor Egmondia te voorkomen. Vlak voor tijd leek Egmondia toch nog op gelijke hoogte te komen, maar de goed ingeschoten vrije trap van Carlo Smit ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Dat Hollandia T. in de laatste minuut de 1-3 scoorde, was meer voor de statistiek, maar betekende wel dat de bezoekers nu zo goed als veilig zijn.

Egmondia daarentegen wacht nog een spannend competitieslot. Te beginnen zondag met de uitermate belangrijke en misschien wel alles beslissende wedstrijd tegen mede concurrent JVC. Tot man of the match werd, de in de laatste weken in uitstekende vorm verkerende, Tico Tervoort uitgeroepen.

Reacties zijn gesloten.