Egmondia heeft aan de openingswedstrijd uit tegen D.T.S. een puntje overgehouden. Maar daar moest hard voor worden gewerkt om een bij de rust opgelopen 2-0 achterstand goed te maken.

De ploeg uit Egmond aan Zee begon goed aan de wedstrijd en leek al snel op voorsprong te komen. Maar een uit de draai goed ingeschoten bal van de teruggekeerde Daan Groot werd knap gekeerd door de keeper van de thuisclub. Na 5 minuten stond er geheel onverwacht 1-0 voor D.T.S. op het scorebord. Uit een vrije trap werd de bal breed gekopt en de totaal vrijstaande aanvaller had geen moeite om de score te openen. Egmondia leek zich al vrij snel te herstellen van deze tegenvaller, maar kreeg niet echt grote kansen. Al ging een kopbal van de mee opgekomen Stijn Buis maar net over. De strijd ging vrij gelijk op en het leek er op dat Egmondia de gelijkmaker zou scoren, maar als zo vaak viel de treffer aan de andere kant. Toen het leer niet goed werd weg gewerkt uit de Egmondia defensie werd de bal ingeschoten en niet helemaal goed verwerkt door doelman Roy Broertjes, dit betekende 2-0. Dezelfde keeper wist met enkele fantastische reddingen te voorkomen dat Egmondia met een nog grotere achterstand de rust in zou gaan.

Na rust moest het voor de “Derpers” gebeuren om toch nog iets van de wedstrijd te maken. In de 63e minuut was de aansluitingstreffer een feit. Patrick Jaspers legde met gevoel een vrije trap in een overvol zestienmetergebied. In een mêlee van speler kwam de bal voor de voeten van Daan Groot. Hij twijfelde geen moment en haalde doeltreffend uit, 2-1. Egmondia zat door omstandigheden nogal krap in de spelers en daardoor werd er een beroep op Carlo Smit gedaan, die even tevoren in het derde elftal van Egmondia ook een wedstrijd in Oudkarspel had gespeeld. Carlo werd ruim een kwartier voor tijd ingebracht als pinchhitter en met succes. Want in de 76e minuut mocht de ploeg uit Egmond aan Zee een vrije trap nemen even buiten het penaltygebied en specialist Carlo belastte zich met dit karwei. Op de harde, lage inzet had de keeper geen verweer, 2-2. Egmondia leek door te willen drukken en was dicht bij de winnende treffer, maar tot opluchting van D.T.S. ging een van dichtbij ingeschoten bal van Sean Mooij via de keeper over het doel. Het was jammer dat Stijn Buis zijn tweede gele kaart op liep. Al mag je daar je twijfels bij zetten, want Stijn speelde duidelijk de bal, die ook over de zijlijn ging. Maar de scheidsrechter zag hier toch een gevaarlijke actie in en stuurde Stijn met rood naar de kant. Daardoor was trainer Zeijlmans genoodzaakt Carlo Smit in de achterste lijn terug te halen, waardoor de druk op het doel van de tegenstander verminderde. Zo eindigde deze wedstrijd in een terecht gelijkspel en leverden de blauw-witten een prima prestatie om na een 2-0 achterstand terug te komen tot 2-2.

Reacties zijn gesloten.