Egmondia heeft tegen het hooggeplaatste Purmerend geen stunt kunnen uithalen en trok met een 2-3 nederlaag aan het kortste eind. Purmerend startte sterk aan de wedstrijd, echter zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van de thuisclub. Naarmate de eerste minuten verstreken kreeg Egmondia iets meer grip op de wedstrijd en dit leidde in de 15de minuut zelfs tot de openingstreffer. Justin Recourt ontving binnen het zestienmetergebied een uitstekende pass van Nick Stam en binnen dat gebied kan Justin dodelijk zijn voor de tegenstander, zoals nu ook toen hij het leer langs keeper Niels Post binnen schoot 1-0. Met deze voorsprong ging men aan Egmondse kant ook iets rustiger voetballen.

Het was jammer voor trainer Jos Mouwes dat hij al snel twee wissels moest toepassen. Eerst viel de sterk gestarte Rick Blok met een blessure uit en kort daarna moest ook Tom Blaauboer geblesseerd het veld verlaten. De gelijkmaker kwam volkomen onverwacht op het scorebord. Grote kansen had Purmerend zich nog niet gecreƫerd en de bezoekers werden letterlijk en figuurlijk een handje geholpen door de anders zeer betrouwbare Egmondiakeeper Steven Bakker. Deze liet een bal, die hij zo goed als vast had, uit zijn handen vallen, waarvan Purmerend gretig profiteerde en de bal in het lege doel schoof 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust begon Egmondia goed aan de tweede helft en overeenkomstig de eerste helft toen Egmondia scoorde, was het nu Purmerend dat scoorde. Na een voorzet van links kon de geheel vrijstaande Purmerend aanvaller ongehinderd de 1-2 tegen de touwen koppen. Hierdoor waren de blauwwitten even van slag en moest men binnen een paar minuten de derde treffer incasseren. Toen na een voorzet van rechts via de kluts de 1-3 werd binnen gewerkt. Zo kwamen de bezoekers in een riante positie en kon men de wedstrijd controleren

Toch verdiende Egmondia een groot compliment want juist na deze tegenslag begonnen de “derpers” beter te voetballen en werd de druk op het vijandelijke doel steeds groter. Dit resulteerde slechts in een groot aantal corners. Een kwartier voor tijd besloot Jos Mouwes wat meer risico te nemen en wisselde een verdediger voor een aanvallende middenvelder. Helaas mocht het deze middag niet baten. Verder dan een aansluitingstreffer in de slotminuut van Jip van der Himst kwam de thuisploeg niet. En de blessuretijd was te kort om nog een gelijkspel te bewerkstelligen. Dit had zeker gezien het verloop van de gehele wedstrijd meer recht gedaan aan de nederlaag die Egmondia leed. Maar zeker het vertoonde spel in de tweede helft moet Egmondia voldoende vertrouwen geven voor de wedstrijd van zondag uit tegen Vrone.

Reacties zijn gesloten.