Egmondia heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop prima zaken gedaan door hekkensluiter Beemster met een ruime 6-1 nederlaag naar huis te sturen. Door deze overwinning van de ploeg van Jos Mouwes is de marge met de onderste plaatsen vergroot en stijgt Egmondia een paar plaatsen op de ranglijst.

Met de harde wind in de rug nam Egmondia meteen het heft in handen om een duidelijk signaal af te geven dat alleen winst deze middag belangrijk was. In de 25e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Nadat Beemster vergeefs wachtte op een fluitsignaal na een overtreding, kogelde Justin Recourt zuiver binnen, 1-0. Aan Egmondse kant hoopte men deze voorsprong voor rust nog uit te breiden. Dit lukte in de 38e minuut ook nog. Toen Carlo Smit mee opkwam en de bal goed aflegde op Justin Recourt, die daarmee zijn tweede treffer aantekende, 2-0. Het werd voor de pauze zelfs nog 3-0. Beemster probeerde aanvallend ook nog iets, waardoor er ruimte ontstond en na een snelle omschakeling van de blauw-witten schoot Joep van der Laarse het derde doelpunt binnen.

Na rust speelde Egmondia tegen wind in, maar deze was beduidend afgenomen. In de 62e minuut kon keeper Pascal Fokkema een schot van Justin Recourt niet klemvast krijgen en Mats Stam was ter plaatse om het karwei af te maken, 4-0. Zeven minuten later ging de bal terecht op de stip. Na een prima combinatie van Egmondia kon de sterk spelende Marc Min vrij op doel afgaan, maar werd binnen de lijnen overduidelijk vastgehouden. Deze penalty was wel besteed aan topscorer Justin Recourt, die daarmee de 5-0 op het scorebord bracht en daarmee zijn hattrick voltooide. Na een rode kaart wegens natrappen van Beemster-speler Vince van Gelderen scoorden de bezoekers toch nog een eretreffer, 5-1. Dit was deels te wijten aan concentratieverlies van Egmondse kant. Toch was het slotakkoord voor de “Derpers”, Vlak voor tijd controleerde Rick Blok, na goed werk van Jip van der Himst, de bal op de borst en vanuit de draai stelde hij de 6-1 eindstand vast.

Een prima resultaat, met vooral als bijkomende factor dat dit werd bereikt door een enorme dosis wilskracht, maar vooral door soms heel goed gecontroleerd combinatiespel van Egmondia. Hieruit zou voldoende vertrouwen moeten worden gehaald om met een goed gevoel eind januari de competitie te hervatten. Om zo genoeg punten te halen om zich te kunnen handhaven in de derde klasse.

Reacties zijn gesloten.