Egmondia heeft de laatste wedstrijd thuis tegen Vrone in winst omgezet. Dit betekent echter nog niet dat het seizoen ten einde is. Want door deze overwinning en de stand op de ranglijst blijft voor de Egmonders de nacompetitie over om zich mogelijk te handhaven in de derde klasse.

Voor de bezoekers uit St. Pancras stond er niets meer op het spel. Toch begon Vrone zeer aanvallend aan de wedstrijd en werd Egmondia in de beginfase terug gedrukt. De openingsfase kenmerkte zich overigens als zeer rommelig. Van beide kanten was er weinig lijn in het spel te ontdekken. Grote kansen deden er zich in deze fase voor beide doelen ook niet voor. Tot dat Egmondia in de 18e minuut de score verrassend opende. Een voorzet van rechts leek voor het doel langs te gaan, maar in een uiterste krachtsinspanning wist Justin Recourt de bal aan te nemen en hij schoof het leer in de verre hoek binnen, 1-0. Vijf minuten later werd deze stand na een sublieme aanval door Mats Stam op een perfecte manier uitgebreid tot een marge van twee, 2-0. Na deze doelpunten kwam er ook iets meer voetbal in de wedstrijd, al werden sommige goede fases soms weer afgewisseld door onnodig balverlies. Veelal veroorzaakt door te gehaast spel waardoor het niet altijd even mooi was om aan te zien.

Na rust hield het team van trainer Jos Mouwes goed stand en dit was weer het gevolg dat de blauw-witten met veel inzet streden. Dit ontlokte voorzitter Paul Kager na de wedstrijd de uitspraak, dat wanneer ons team het hele jaar met deze passie had gespeeld, (normaal het handelsmerk van de Derpers) dat het dan niet zo ver had hoeven komen om nacompetitie te moeten spelen. Iets meer dan een kwartier voor tijd kwam de spanning weer terug in de wedstrijd, toen Vrone na een misverstand tussen Roy Broertjes en Tico Tervoort de aansluitingstreffer scoorde, 2-1. Egmondia ging nog een zware eindfase tegemoet. Door prima keeperswerk van Roy Broertjes en in de slotminuut een redding op de doellijn van Patrick Jaspers sleepte Egmondia de overwinning uit het vuur. Al hadden de Egmonders ook in deze fase van de wedstrijd de overwinning veilig kunnen stellen, als men iets zorgvuldiger met enkele grote kansen had omgesprongen.

Tot man of the match werd Daan Groot uitgeroepen. Dit niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar zeker ook door zijn positieve inbreng zowel voetballend als coachend naar zijn medespelers, ondanks de toch zeer stroef verlopen competitie, in dit seizoen.

Reacties zijn gesloten.