Egmondia heeft aan zijn zegereeks in Warmenhuizen tegen Vios geen vervolg kunnen geven. De Egmonders kwamen niet verder dan een 0 – 0 gelijkspel. Echter met deze puntendeling wist men de tegenstander onder zich te houden.

De blauw-witten lieten de eerste helft wel zien om voor de volle winst te gaan. Al in de eerste minuut demarreerde Sean Mooij het vijandelijke strafschopgebied binnen, maar werd in laatste instantie alsnog de weg versperd door een Vios verdediger. Met snelle, goed uitgevoerde combinaties probeerden de mannen van Johan van Wort het doel van de tegenstander te bestoken, maar tot grote kansen kwam Egmondia niet. Daar tegenover moest aanvoerder Carlo Smit na een foutje van zijn keeper een keer redding op de doellijn brengen. De eerste helft viel duidelijk in het voordeel van de Derpers uit. Maar het betere van het spel werd niet in doelpunten uitgedrukt.

Na de rust was Billy Mooij Stijn Buis komen vervangen. Kort na rust moest ook Jordy van Amstel worden vervangen, waardoor de trainer van Egmondia diverse verschuivingen moest toepassen. Op zich was dit nog wel te doen, maar toen tien minuten na rust ook de derde wissel moest worden toegepast, veranderde er toch wel iets. Marc Min de in de eerste helft zeer sterk spelende middenvelder werd gewisseld. Hierdoor kon de thuisclub het middenveld meer in bezit nemen en werd het niveau van het duel ook minder. Grote kansen voor beide doelen bleven uit en naarmate de tijd verstreek leek het er steeds meer op dat het team dat zou scoren ook de winnaar van de wedstrijd zou worden. Zo ver kwam het echter niet, al was Egmondia in de slotseconde nog het dichtst bij de overwinning. Na een prima aanval kwam de bal bij spits Justin Recourt, maar helaas raakte hij het leer niet vol waardoor de Vios doelman toch nog vrij makkelijk kon redden.

Het gelijke spel gaf de verhouding van dit duel in de onderste regionen van de derde klasse A redelijk goed weer. Volgende week speelt Egmondia thuis tegen kampioenkandidaat Den Helder. Misschien zit er met een enthousiast publiek en een fel strijdend Egmondia een stuntje in

Reacties zijn gesloten.