In een merkwaardige wedstrijd heeft Egmondia zijn meerdere moeten erkennen in Vrone uit St. Pancras.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud of de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Een keihard ingeschoten bal kwam tegen de arm van Carlo Smit. Of er opzet in het spel was, was zeer twijfelachtig, maar omdat de thuisclub er in zekere zin voordeel uithaalde mocht Kevin Oudejans vanaf 11 meter raak schieten, 0-1. In de 20e minuut ging de bal weer op de stip, nadat Tom Blaauboer de bal tegen de arm kreeg. Dit keer was het wel duidelijk omdat hij zijn arm uitstrekte. Keeper Steven Bakker van Egmondia keerde deze pingel op fantastische wijze. Nadat Kevin Oudejans bij de eerste gelegenheid de rechterhoek uitkoos, mikte hij nu links en dat calculeerde Steven Bakker in en tikte de bal uit het doel. In de laatste minuut voor rust kreeg Egmondia de kans om, opnieuw vanuit een penalty, de gelijkmaker aan te tekenen. Echter faalde Marc Min vanaf 11 meter. Zijn slecht ingeschoten bal was een makkelijke prooi voor de Luck van der Laan. Uit de aanval die daarna ontstond profiteerde Vrone optimaal van de domper voor Egmondia en na een prima aanvalsopzet werd de 0-2 gescoord. Een wereld van verschil of je nu met 1-1 de rust in gaat of zoals in dit geval met een 0-2 achterstand.

Werk aan de winkel voor Jos Mouwes in de rust. Na rust probeerde Vrone de wedstrijd snel op slot te gooien om de derde treffer te scoren, maar het was in de 63e minuut toen invaller Jari Zwart de spanning terugbracht in de wedstrijd, 1-2. Egmondia kon op jacht naar de gelijkmaker, hierdoor ontstond veel ruimte en in de 69e minuut leek de wedstrijd gespeeld toen Kevin Oudejans, geheel vrijstaand, de bal ontving en Steven Bakker omspeelde en de 1-3 op het scorebord bracht. Toen even later de vierde penalty van de middag een feit was, was het verzet van Egmondia definitief gebroken. Dennis Blaauboer speelde in een duel om de bal eerst het leer, waarna hij ook de speler raakte en na appelleren van de Vrone spelers legde de scheidsrechter de bal opnieuw op de stip, 1-4. Dat het door Daniel Leijen nog 1-5 werd, was te danken aan de desorganisatie bij de thuisclub.

Zo leden de Egmonders een ietwat geflatteerde nederlaag, waar de scheidsrechter een negatieve rol speelde in de wedstrijd. Belangrijk wordt het deze week hoe de blauw-witten zich hiervan herstellen, want volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen De Rijp.

Reacties zijn gesloten.