Opnieuw heeft Egmondia een nederlaag geleden. Tegen Meervogels in Akersloot werd met 2-0 verloren. Gezien de krachtsverhoudingen misschien een terechte uitslag, maar gezien het aantal kansen voor Egmondia, waarvan zeker drie 100% mogelijkheden, was er voor de Egmonders meer te halen geweest.

Al in de tweede minuut moest de keeper van Meervogels al handelend optreden toen Rick Blok uit een prima voorzet van Mats Stam de bal in één keer op doel schoot. Al snel nam de thuisclub de regie in handen en ging op jacht naar de openingstreffer, vooralsnog zonder resultaat. Sterker nog in de 24e minuut leek Egmondia aan de leiding te komen door een gegeven vrije trap rond de penaltystip vanwege een terugspeelbal. Echter na het vlagsignaal voor buitenspel (overigens volkomen onterecht) van de grensrechter, ging de scheidsrechter op de grensrechter af en werd de penalty niet gegeven. Nadat in de 30e minuut Meervogels de buitenkant van de paal had geraakt, was het enkele minuten later toch 1-0 voor de thuisclub, toen vanuit de draai raak werd geschoten, al leek de bal nog wel aangeraakt te zijn, waardoor Roy Broertjes kansloos was. Vlak voor rust leek Justin Recourt de gelijkmaker op de schoen te hebben. Echter zijn inzet, welke recht op de keeper af ging, werd gekeerd.

Na rust startte Egmondia fel en gedreven, maar ook nu pakte Meervogels het initiatief en zou Egmondia het vooral moeten hebben van counters. Twee keer deden zich deze mogelijkheden voor toen de razend snelle en in de rust ingevallen Sean Mooij beide keren alleen op doel af kon gaan. Waar vooral de tweede mogelijkheid zeker tot doelpunt gepromoveerd had moeten worden. Maar zolang de marge slechts 1 doelpunt was, was er voor de ploeg van interim coach Jan Waagmeester nog kans op een puntje. De druk op het doel van Egmondia bleef groot en mochten de derpers niet klagen toen een prima schot buiten bereik van Roy Broertjes op de kruising belandde. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen een penalty, na een overtreding van Tom Blaauboer, feilloos werd binnen geschoten.

Volgende week speelt Egmondia thuis een tegen Koedijk, die de ranglijst afsluit, en laten we hopen dat met de komst van de nieuwe trainer er weer eens een overwinning kan worden geboekt. Dan zullen de kansen wel moeten worden omgezet in doelpunten. Maar misschien keert het tij op dit gebied dan ook ten goede. Ook zal hoogstwaarschijnlijk interim coach Jan Waagmeester vervangen zijn door een nieuwe hoofdtrainer.

Reacties zijn gesloten.