Egmondia had in de wedstrijd tegen de virtuele koploper Hercules Zaandam minimaal een punt verdiend. Afgezien van het eerste kwartier waren de Egmonders in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig aan de tegenstander. Misschien technisch wel minder, maar gezien de inzet en passie waarmee men speelde had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven.

Hercules begon fel aan de wedstrijd en liet zien dat het voor de overwinning ging. Al in de eerste minuut leken de gasten op voorsprong te komen, nadat Roy Broertjes de bal niet goed verwerkte, maar in de rebound reageerde hij voortreffelijk. In de 12e minuut kwam Hercules via een vrije trap dan toch aan de leiding. Een laag ingeschoten bal verraste de Egmondia doelman volkomen, 0-1. Egmondia herstelde zich gaandeweg de eerste helft, zonder tot grote kansen te komen. Al ging de rust toch bijna met een gelijke stand in. Toen het leer tussen Justin Recourt en Tay Tervoort terecht kwam en via de handen van de keeper en de lat over ging.

Na rust zagen de toeschouwers een beter Egmondia dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Deze kwam in de 55e minuut op het scorebord te staan. Na een prima actie van Mats Stam kwam de bal bij Justin Recourt die koel en beheerst afrondde, 1-1. Nog geen drie minuten later was de stand omgebogen in het voordeel van de blauw-witten. Nadat Daan Groot was neergehaald binnen de beruchte lijnen, schoot Tim Blaauboer de toegekende penalty uitstekend binnen, 2-1. Lang kon de ploeg van Jos Mouwes hier niet van genieten, want nog geen 4 minuten later werd de 2-2 binnen gekopt. Het leek Egmondia mee te zitten toen de bezoekers met tien man verder moesten, nadat één van de spelers van Hercules zijn tweede gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter kreeg. Egmondia leek op voorsprong te komen toen de sterk spelende Daan Groot de keeper leek te verschalken met een slim balletje, maar tot ontzetting van hem en alles wat Egmondia lief is, kwam de bal via de binnenkant paal het veld weer in. Hoe dicht verlies en winst soms bij elkaar liggen bleek twee minuten later toen de bal aan de andere kant in het netje lag. Na een snelle aanval kwam de bal bij een totaal vrijstaande aanvaller van Hercules en die haalde in één keer uit, 2-3. Egmondia probeerde er nog van alles aan om een verdiend punt in eigen huis te houden, maar helaas mocht dit niet baten.

Tot man of the match werd Daan Groot uitgeroepen. Volgende week gaan de “Derpers” naar de boorden van het IJsselmeer om daar Volendam te bestrijden.

Reacties zijn gesloten.