Ondanks dat Egmondia tegen koploper Hercules Zaandam een 3-0 nederlaag moest incasseren, is er toch reden tot voorzichtig optimisme. De Egmonders hebben laten zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit. Sterker nog, nadat voorgaande weken vaak de lange bal werd gehanteerd, werd er tegen de lijstaanvoerder waar mogelijk goed combinatievoetbal gespeeld. Hiermee zullen de blauw-witten zeker de tegenstander hebben verrast.

Door blessures van o.a. Jordy van Amstel, Patrick Jaspers en niet in de laatste plaats doelman Roy Broertjes was trainer Jos Mouwes genoodzaakt enkele aanpassingen in het team aan te brengen. De eerste helft verliep redelijk gelijk opgaand en onder aanvoering van de voortreffelijk spelende Dennis Blaauboer in het centrum hield de Egmondia verdediging prima stand. Ook invaller doelman Max Admiraal onderscheidde zich enkele malen in positieve zin. De Hercules-doelman moest eenmaal gestrekt naar de benedenhoek om een prima ingeschoten bal van Mats Stam onschadelijk te maken. De rust werd dan ook bereikt met een voor dat moment terechte 0-0 stand.

In rust zal de thuisploeg wel behoorlijk zijn toegesproken door de trainer en dit was ook te zien aan het spel. Men probeerde het initiatief nog meer naar zich toe te trekken, met als gevolg dat het spel zich steeds meer op de Egmondia helft afspeelde. Vooralsnog zonder het gewenste resultaat. Het duurde tot de 70e minuut voordat de score werd geopend. Uit een voorzet van links kon er vrij worden ingekopt, 1-0. Doordat er aan Egmondia zijde wat verse krachten werden ingebracht, konden de ploeg van trainer Jos Mouwes zich iets onder de druk uitspelen en ontstonden er nog twee levensgrote mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Maar zowel Daan Groot als Sean Mooij wisten na prima opgezette aanvallen, de trekker niet doeltreffend over te halen. Doordat Egmondia op jacht ging naar de gelijkmaker ontstond er ruimte waarvan de thuisclub in de 80e minuut optimaal profiteerde en op het randje van buitenspel werd de 2-0 binnen geschoven. Dat het uit een corner in de laatste minuut van de wedstrijd nog 3-0 werd, was toen al niet meer van belang.

Ondanks de te hoog uitgevallen nederlaag mag Egmondia, gezien het vertoonde spel, hopen op een beter toekomst. Volgende week zijn de “Derpers” vrij, waarna Volendam op bezoek komt en misschien dat er dan weer eens punten kunnen worden binnen gehaald.

Reacties zijn gesloten.