Afgezien van de eerste 20 minuten van de wedstrijd heeft Egmondia in de wedstrijd tegen SVA uit Assendelft geen moment aanspraak mogen maken op een overwinning. Zelfs bij een gelijkspel had de thuisclub te kort gekregen. Dat het spel van de Egmonders dit keer minder was dan wat de mannen de laatste weken hebben laten zien, kan ook te maken gehad hebben met de weersomstandigheden, maar misschien nog meer met het kunstgrasveld. Dit werkt natuurlijk in het voordeel van de thuisclub, die gewend is om op deze ondergrond te spelen. Maar het zou te kort door de bocht zijn om alleen hier de nederlaag van Egmondia aan te wijten. SVA heeft een paar technisch zeer goede en snelle spelers in hun team. Hieraan hadden vooral de Egmondse backs hun handen meer dan vol.

In de eerste 20 minuten waren er twee mogelijkheden voor de blauw-witten om aan de leiding te komen. Na een goede aanval werd een prima inzet van Rick Blok op zeer goede wijze gekeerd door de doelman. Later leek deze zelfde keeper zich bijna te verkijken op een hard schot van Jip van der Himst. Maar met zijn voeten voorkwam hij de openingstreffer. Deze leek kort daarna aan de andere kant te vallen. Een ver afstandsschot, gedragen door de wind leek de iets te ver voor zijn doel staande Roy Broertjes te verassen. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij het leer over de lat te werken. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand en zou Egmondia in de tweede helft het windvoordeel hebben.

Toch zette SVA meteen druk op het Egmondia doel en dit resulteerde in een serie van 4 corners, die allemaal moeizaam werden verwerkt door de Egmondia verdediging. Tim Blaauboer moest zijn keeper zelfs assisteren op de doellijn. Net als in de eerste helft leek Rick Blok de eerste treffer van de middag te maken, maar zijn hard ingeschoten bal werd opnieuw subliem gekeerd door de keeper. SVA ging tegen wind steeds beter voetballen en kwam in de 57e minuut terecht aan de leiding. Uit een voorzet van rechts werd de bal keihard binnen gekopt. Met nog een kwartier te spelen ging Egmondia, ze hadden geen keus, toch iets meer risico nemen om alsnog een puntje mee naar Egmond aan Zee te nemen. Maar risico nemen betekent vaak ook vrijheid weggeven en daarvan profiteerde de thuisclub in de 81e minuut optimaal. Vanuit een lange bal van achter kwam de spits, op randje buitenspel, in balbezit en scoorde hard en zuiver de 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Rest Egmondia nog één thuiswedstrijd voor de winterstop en wel tegen het hoog geplaatste Kennemers uit Beverwijk. De ploeg van trainer Jos Mouwes zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om toch nog met een goed gevoel de winterpauze in te kunnen gaan.

Reacties zijn gesloten.