Egmondia heeft in de laatste thuiswedstrijd op eigen kracht het verblijf in de derde klasse veilig gesteld. In een open wedstrijd versloeg het Kleine Sluis verdiend met 3-1. De Derpers kenden in deze wedstrijd een bliksemstart. Nadat de bezoekers in de eerste minuten duidelijk probeerden te maken, dat ook zij voor de overwinning gingen, was het Egmondia die in de 6de minuut aan de leiding kwam.

Na een snelle omschakeling van verdediging naar aanval maakte Justin Recourt het voortreffelijk af, door de bal gericht langs doelman Teun Groot te plaatsen 1-0. Drie minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Dit keer was het Sean Mooij die goed doorging en het leer in de verre hoek hard binnen schoot. Kort daarna leek de thuisclub na een goed actie van Jordy van Amstel de derde treffer te maken, maar de keeper van Kleine Sluis voorkwam erger. Kleine sluis zou toen wel gedacht hebben: “Is dit nou de ploeg waar we thuis met 7-1 van wonnen?”, want die snelle achterstand zouden ze zeker niet hebben verwacht.

De bezoekers probeerden toen de wedstrijd naar hun hand te zetten en drongen Egmondia van dat moment af iets meer terug. In de 23ste minuut had dit succes toen Gregor Rezelman zijn directe tegenstander Tico Tervoort simpel uitspeelde en keeper Roy Broertjes kansloos liet 2-1. Al snel leek de tegenstander op gelijke hoogte te komen, maar spits Geert Weel dacht het laconiek af te kunnen maken waardoor Roy Broertjes op een prima wijze deze speler van een bijna zeker doelpunt af kon houden.

Tijdens de rust bracht trainer Johan van Wort twee wissels in het veld. Met Billy Mooij en Stijn Buis gokte hij op meer ervaring om zo te proberen de rust in de ploeg te kunnen bewaren en een goed resultaat over de streep te kunnen trekken. Het duel ging net als in de eerste helft gelijk op, waardoor er een aantrekkelijk schouwspel ontstond. Het spel golfde heen en weer en voor beide doelen ontstonden er enkele mogelijkheden, echter niet om van hele grote kansen te spreken. De verdediging van de blauwwitten stond zoals gewoonlijk als een huis onder de voortreffelijke leiding van Carlo Smit.

Ruim een kwartier voor tijd leek Justin Recourt de bevrijdende derde treffer aan te tekenen, maar alleen voor de keeper faalde hij. Dit bleek uitstel van executie, want nog geen minuut later maakte hij dit meer dan goed om wel doeltreffend uit te halen 3-1. Hiermee leek Egmondia op rozen te zitten en naarmate de tijd verstreek leek behoud van de derde klasse steeds dichter bij te komen. Ook Billy Mooij was nog dicht bij een doelpunt. Van zo’n 25 meter plaatste hij een gericht schot op doel, helaas belandde het leer op de lat. In de laatste minuut leek Carlo Smit de kroon op zijn fantastische werk voor Egmondia te zetten, toen hij na een schitterende een tweecombinatie alleen voor de doelman verscheen. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. In de rebound was Carlo toch nog bijna succesvol, maar zijn omhaal belandde op het dak van het doel. Dit had een prachtig einde voor hem kunnen zijn, daar hij zijn afscheid na dit seizoen heeft aangekondigd. Carlo bedankt voor die mooie jaren.

Na het laatste fluitsignaal werd er een klein feestje gevierd op het zonovergoten en altijd gezellige sportcomplex van Egmondia aan de Sportlaan. Handhaving in de derde klasse na een zwak begin en na een fantastisch herstel in de tweede helft van de competitie.

 

 

Reacties zijn gesloten.