De eerste wedstrijd na de winterstop eindigde voor Egmondia in een teleurstellend gelijkspel. Gezien het totale spelbeeld misschien een terechte uitslag, maar doordat de blauw-witten in de laatste minuten van de wedstrijd een 0-2 voorsprong verspeelden, mag dit toch wel gezien worden als een deceptie.

De eerste helft was van bedenkelijk niveau. Beide teams moesten zeker weer een beetje wedstrijdritme opdoen. In het overgrote deel van de eerste helft was de thuisclub, Purmerend wel iets sterker zonder echt gevaarlijk te worden. Afgezien van een grote mogelijkheid in de derde minuut, maar door goed en alert te reageren wist doelman Roy Broertjes Purmerend van scoren af te houden. Voor beide doelen gebeurde er nagenoeg niets spectaculairs, al kwam Daan Groot koppend net een paar centimeter te kort om een prima voorzet van Tay Tervoort tot doelpunt te promoveren. Toch kwam Egmondia vlak voor rust op een 0-1 voorsprong toen Carlo Smit een aanval onderschepte en met een goede pass spits Justin Recourt aan het werk zette. Deze ontdeed zich prima van zijn directe tegenstander en liet de keeper met een strak schot kansloos. Met een op dat moment misschien ietwat onverdiende voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. Maar ja, de ene keer zit het tegen en nu zat het een keer mee.

Vlak na rust had Justin Recourt zijn doelpunt voor rust kunnen kopiëren, maar deze keer schoof hij het leer naast het doel. Ondanks deze gemiste kans speelde de Egmonders na rust een stuk sterker dan het eerste deel van de wedstrijd. Er waren meerdere mogelijkheden om de tweede treffer te maken. Dit duurde echter tot een kwartier voor tijd, toen invaller Patrick Jaspers voortreffelijk en op het juiste moment door Justin Recourt werd aangespeeld. Op zijn inzet moest de jonge inval doelman opnieuw capituleren 0-2. Een overwinning voor Egmondia leek aanstaande, ook omdat de tegenstander tot aan dat moment aanvallend weinig gevaar kon stichten. Toch werd 6 minuten voor tijd de spanning terug gebracht in de wedstrijd, toen na een voortreffelijk aanval de bal achter Roy Broertjes in het net belandde, 1-2. Hierbij overigens kon men zich afvragen of de Purmerend aanvallers niet erg veel vrijheid kregen. In de blessuretijd kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord, toen er vanaf een meter of 25 snoeihard werd uitgehaald en misschien een beetje gehinderd door de laagstaande zon kon Roy Broertjes de bal ui het net halen, 2-2. Egmondia mocht zijn handen daarna nog dichtknijpen toen er nog twee grote kansen werden gemist. Toch had het voor de “Derpers” niet zo ver hoeven komen als men eerder in de wedstrijd al meer afstand van de tegenstander had genomen en die mogelijkheden zijn er geweest.

Zondag ijs en weder dienende speelt Egmondia thuis tegen het hoog geplaatste Hercules Zaandam.

Reacties zijn gesloten.