Ondanks dat Egmondia twee keer op voorsprong kwam tegen V.V. Limmen was het Limmen die met een 2-4 voorsprong van het veld stapte na 90 minuten. Voor Limmen belangrijk in de strijd voor de derde periodetitel, voor Egmondia een zure nederlaag. Het feit dat DTS uit Oudkarspel een dag eerder wél gewonnen had maakte het extra zuur voor de Blauw-witten.

In de eerste helft zag het er zeker niet naar uit dat Egmondia zou verliezen. De eerste 20 a 25 minuten speelde de Egmonders sterk en bevond het spel zich voor het merendeel op de helft van de tegenstander. Nadat Justin Recourt in de 10de minuut een 1-op-1 situatie met de keeper niet scorend wist af te ronden was het drie minuten later wel raak. Middenvelder Daan Groot kwam in de voorste linie goed door en zijn schot belande via via in het net, de 1-0 was een feit. In een verder rustige eerste helft werden beide ploegen niet echt gevaarlijk waardoor de Derpers met een voorsprong de rust in gingen.

Deze voorsprong wist Egmondia echter niet lang vast te houden. Nog voordat alle supporters uit de kantine waren gekomen stond de 1-1 al op het scorebord. Limmen kwam messcherp uit de kleedkamer en wist de onoplettendheden in de defensie direct af te straffen. Een minuut of 10 later moest Roy Broertjes handelend optreden. Hij strekte zich uit bij een vrije trap van Limmen en verwerkte deze tot een corner. De corner die volgde werd door een aanvaller van Limmen net over gekopt. Daar waar het leek alsof Limmen zou doordrukken was het toch Egmondia die weer op voorsprong kwam.

Rick Blok werd na 65 minuten spelen vanuit het middenveld weg gestuurd. Waar Rick in eerste instantie op de keeper stuitte was het Justin Recourt die alert reageerde en de 2-1 maakte. Het was op dat moment misschien iets tegen de verhouding in en misschien was dat ook wel de reden dat Egmondia niet lang van de voorsprong kon genieten. In de 70ste minuut kreeg Egmondia een vrije trap die geneutraliseerd werd door Limmen en uit de tegenstoot kwamen de oranje-wit-hemden op 2-2.

Wéér 5 minuten later leek het alsof Egmondia de derde voorsprong van de middag ging nemen maar een schot van Daan Groot ging maar nét voor langs. Uit de doeltrap die volgde kwam Limmen na een snelle en goed uitgespeelde aanval op 2-3. Dat enkele minuten voor het einde de wedstrijd de 2-4 gemaakt werd was voor het sterkere Limmen zeker niet onverdiend.

De resterende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van groot belang om directe degradatie te voorkomen. Door de winst van DTS een dag eerder scheelt het nu nog twee doelpunten met de ploeg uit Oudkarspel. Een uitwedstrijd tegen Vitesse en thuiswedstrijd tegen Vrone op 26 mei zijn hier de mogelijkheden voor.

Reacties zijn gesloten.