EGMOND AAN ZEE – De eerste wedstrijd bij aanvang van de tweede competitiehelft leverde Egmondia geen punten op. Het werd 2-0 voor Sporting Krommenie.

Al snel in de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie keken de blauw-witten tegen een achterstand aan. In de zesde minuut werd vanuit een corner de bal keihard tegen de touwen gekopt 1-0. Waardoor men al snel achter de feiten aan moest lopen. In het begin van de wedstrijd moest Egmondia het initiatief aan de tegenstander laten.

Na iets meer dan een kwartier kwamen de Egmonders wat beter in de wedstrijd en leek de gelijkmaker bijna te vallen. Maar de prima genomen vrije trap van Carlo Smit werd weergaloos door de keeper van de thuisclub uit de benedenhoek geslagen. Ook was Jip van der Himst dicht bij een doelpunt, maar doordat de bal voor zijn ‘zwakke’ rechtervoet kwam, besloot hij het leer af te leggen, waardoor deze kans ook verloren ging. Voor rust moest Egmondia keeper Steven Bakker nog een keer handelend optreden. Een snoeiharde inzet werd door hem bekwaam tot corner verwerkt.

Net als in de eerste helft moest Egmondia ook al snel in de tweede helft een doelpunt incasseren. Nadat keeper Steven Bakker al enkele knappe reddingen had verricht, was de inzet in de tiende minuut hem te machtig. In eerste instantie werd een inzet gekeerd, heel Sporting appelleerde voor hands, maar op de tweede inzet moest de Egmondia verdediging het antwoord schuldig blijven 2-0. Hiermee kwam de thuisclub in een riante positie en kon men rustig de dingen afwachten die op hen afkwamen. Egmondia kon echter niet echt een vuist maken, dit kwam mede door het feit dat te veel persoonlijke duels werden verloren. Met het inbrengen van Mats Stam en de jonge Hero Simoons kwam er wel iets meer snelheid in het spel van Egmondia, maar de thuisclub had alles goed onder controle. Ook in een fase waarin Egmondia een serie van 4 corners creĆ«erde kon men de aansluitingstreffer niet maken, mede veroorzaakt door prima keeperswerk van de doelman van Sporting Krommenie. Zo eindigde dit duel voor de Egmonders in een 2-0 nederlaag en wacht de ‘Derpers’ volgende week de zware thuiswedstrijd tegen Purmerend.

Reacties zijn gesloten.