In de laatste wedstrijd van de competitie uit bij Hollandia T leed Egmondia een nederlaag. Voor beide teams stond er buiten de drie te halen punten niets meer op het spel. De ploeg uit Egmond aan Zee had zich vorige week al veilig gespeeld en had hooguit nog een plaatsje kunnen stijgen in de eindrangschikking.

 

Onder zomerse omstandigheden werd er afgetrapt en Egmondia zette meteen al een paar leuke aanvallen op. Toch kwam de thuisclub al in de vijfde minuut aan de leiding. Carlo Smit, de anders zo betrouwbare verdediger, verkeek zich op de bal en kopte er onderdoor, waardoor de aanvaller van de tegenpartij vrij doortocht had naar het doel van Egmondia. Hij maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en knalde de 1-0 binnen. Egmondia was zeker nog niet aangeslagen en zette opnieuw enkele mooie aanvallen op, maar kwam niet tot grote kansen. Toch kwamen de “Derpers” vlak voor rust aan de verdiende gelijkmaker. Een sublieme pass van Carlo Smit over 60 meter naar Rick Blok, welke de bal uitstekend terugag, bereikte Sean Mooij, deze controleerde het leer bekwaam, ging naar de achterlijn en zette perfect voor, zodat Justin Recourt vrij makkelijk kon binnen tikken, 1-1.

 

Na rust startte Egmondia opnieuw sterk en hadden toen eigenlijk aan de leiding moeten komen. Echter na een uur spelen kreeg Hollandia T. een discutabele vrije trap en deze werd hard en laag door de muur en langs keeper Roy Broertjes geschoten, 2-1. Egmondia drong nog wel even aan, maar het echte vuur ontbrak. De wedstrijd leek mede veroorzaakt door de hoge temperatuur naar het einde te sukkelen. Doordat de ploeg van trainer Johan van Wort in de laatste fase ook de organisatie een beetje uit het oog verloor, kon de thuisclub in blessuretijd nog een derde treffer produceren, 3-1.

 

Zo verloren de blauw-witten hun laatste wedstrijd, maar kon men uiteindelijk met voldoening terug kijken op het eerste jaar in de derde klasse en eindigden zij op een 9de plaats.

Reacties zijn gesloten.