In de thuiswedstrijd tegen concurrent Koedijk liep Egmondia tegen een ruime nederlaag aan. Deze uitslag was het gevolg van verschillende omstandigheden. De Egmonders missen ten opzichte van het vorig seizoen om verschillende redenen enkele belangrijke, dragende spelers, waardoor er nu noodgedwongen spelers op plaatsen staan, waar zij eigenlijk niet horen.

De thuisclub begon o.l.v. de nieuwe trainer Jos Mouwes goed aan de wedstrijd en binnen tien minuten had men eigenlijk de score al moeten openen. De bezoekers overleefde het openingsoffensief en kwamen beter in de wedstrijd. Zodat Jari Zwart de bal van de lijn moest koppen. In de 24e minuut kwam Koedijk toch aan de leiding. Naar de mening van velen, in duidelijke buitenspel positie, scoorde Koedijk de 0-1. Kort voor rust was bij Egmondia de organisatie volkomen zoek en had in de 40e minuut Koedijk middenvelder Nick Stuart een vrije doortocht naar het doel van Roy Broetjes, 0-2. In de voorlaatste minuut voor rust scoorden de bezoekers de derde treffer, toen uit een vrije trap de bal bij een totaal ongedekte aanvaller kwam, die er wel raad mee wist, 0-3.

Wilde Egmondia nog iets van de wedstrijd maken, dan diende het wel snel hun eerste doelpunt te maken. En dit gebeurde dan ook. In de 2e minuut na rust veranderde Daan Groot een vrije trap net genoeg van richting, zodat de keeper kansloos was, 1-3. Nog geen 3 minuten later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, toen na een goede aanval van de blauw-witten, de bal voor de voeten kwam van Justin Recourt, 2-3. Het was voor de Derpers jammer dat in bijna dezelfde minuut de marge via een penalty weer terug werd gebracht tot twee doelpunten, 2-4. Met nog 20 minuten op de klok had het weer spannend kunnen worden als de scheidsrechter de bal op de stip had gelegd, nadat de doorgebroken Sean Mooij aan zijn arm werd getrokken. Kort daarna was het gedaan met de wedstrijd toen de bezoekers profiteerden van de ontstane ruimte, die Egmondia weggaf, 2-5. Dit was mede het gevolg van het feit dat men aan Egmondse kant wat meer risico moest gaan nemen en daardoor de trainer aanvallender moest gaan wisselen. Tien minuten voor tijd kreeg Egmondia toch nog de gelegenheid om te scoren, nadat één van de betere Egmondia-spelers, Mats Stam, binnen de lijnen werd gevloerd. Echter Jip van der Himst faalde omdat de penalty veel te zacht werd ingeschoten. Dat Koedijk er in de laatste minuut nog 2-6 van maakte was alleen nog voor de statistiek.

Een ruime nederlaag, maar misschien ook al klinkt het raar een onnodig verlies. Volgende week zal het team van Jos Mouwes vol aan de bak moeten, als het op bezoek gaat bij koploper Hercules uit Zaandam.

Reacties zijn gesloten.